Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Spi­na­zie­oven­scho­tel met ge­hakt

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 830 kcal voedingswaarden
    • 15 min bereiden
    • 20 min wachten
(240)waardeer
Een lekker hollands recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, rundergehakt, spinazie, uien, rode paprika, (olijf)olie, blauwaderkaas en verse aardappelpuree Hollands hoofdgerecht 4 personen 830 kcal
3 240

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 20 x 25 cm), ingevet

Bereiden

Gehakt ontdooien. Spinazie volgens gebruiksaanwijzing in magnetron ontdooien en afgieten. Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. In koekenpan 2 el olie verhitten en ui en paprika 2 min. bakken. Oven op 200 °C voorverwarmen. Gehakt aan ui toevoegen en 2 min meebakken. Blauwaderkaas erboven verkruimelen en laten smelten. Spinazie met zout en peper op smaak brengen. In ovenschaal achtereenvolgens laag spinazie, laag gehakt, laag aardappel-puree scheppen. Bovenste laag met rest van olijfolie besprenkelen. Schaal in midden van oven in 20 min. door en door heet laten worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 830 kcal
  • Eiwit 40 g
  • Vet 59 g
  • Koolhydraten 35 g
Tags