Spi­na­zie­oven­scho­tel met ge­hakt

Terwijl de oven zijn werk doet trek jij een goede fles wijn open. Een mooie Merlot, bijvoorbeeld.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 860 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(257)waardeer
hollands hoofdgerecht Terwijl de oven zijn werk doet trek jij een goede fles wijn open. Een mooie Merlot, bijvoorbeeld. 4 personen
3 257

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

  1. Oven op 200 °C voorverwarmen. Spinazie volgens gebruiksaanwijzing in magnetron ontdooien en afgieten.
  2. Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. In koekenpan de helft van de olie verhitten en ui en paprika 2 min. bakken. Gehakt aan ui toevoegen en 2 min meebakken. Blauwaderkaas erboven verkruimelen en laten smelten. Spinazie met zout en peper op smaak brengen.
  3. In ovenschaal achtereenvolgens laag spinazie, laag gehakt, laag aardappel-puree scheppen. Bovenste laag met rest van olijfolie besprenkelen. Schaal in midden van oven in 20 min. door en door heet laten worden.
video

Ui snip­pe­ren

instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 1.150 mg
  • vezels 7 g
Tags

Spinazieovenschotel met gehakt

terug naar recept

Spi­na­zie­oven­scho­tel met ge­hakt

1
1

Oven op 200 °C voorverwarmen.

2
2
  • 1 pak bladspinazie (diepvries)

Spinazie volgens gebruiksaanwijzing in magnetron ontdooien en afgieten.

3
3
  • 1 rode paprika
  • 2 uien

Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 500 g rundergehakt

In koekenpan de olie verhitten en ui en paprika 2 min. bakken. Gehakt aan ui toevoegen en 2 min meebakken.

5
5
  • 150 g blauwaderkaas

Blauwaderkaas erboven verkruimelen en laten smelten. Spinazie met zout en peper op smaak brengen.

6
6
  • 2 pakken aardappelpuree (koelvers)

In ovenschaal achtereenvolgens laag spinazie, laag gehakt, laag aardappel-puree scheppen.

7
7
  • 2 el olijfolie

Bovenste laag met rest van olijfolie besprenkelen. Schaal in midden van oven in 20 min. door en door heet laten worden.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.