War­me sand­wich met pad­de­stoe­len

  • lunch
  • 4 personen
  • 555 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 11

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de knoflook fijn, de prei in dunne ringen en de shiitakes in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de knoflook en prei 2 min. Voeg de shiitakes toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
  2. Snijd het brood overlangs doormidden en beleg de onderste helft met het paddenstoelenmengsel. Verkruimel de kaas erover en dek af met de bovenste broodhelft. Verpak het brood in aluminiumfolie en bak 10 min. in de oven. Haal het brood uit de oven en verwijder de folie en snijd diagonaal in vieren. Lekker met een gemengde groene salade.

bereidingstip:

Met 250 g kastanjechampignons en 100 g shiitakes wordt deze sandwich wat milder van smaak. Of gebruik een melange van verschillende paddestoelen. Ook lekker als licht hoofdgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Warme sandwich met paddestoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

War­me sand­wich met pad­de­stoe­len

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 preien
  • 300 g shiitakes
  • 2 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn, de prei in dunne ringen en de shiitakes in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de knoflook en prei 2 min.

3
3

Voeg de shiitakes toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 1 ongesneden brood

Snijd het brood overlangs doormidden en beleg de onderste helft met het paddenstoelenmengsel.

5
5
  • 200 g blauwaderkaas

Verkruimel de kaas erover en dek af met de bovenste broodhelft. Verpak het brood in aluminiumfolie en bak 10 min. in de oven.

6
6

Haal het brood uit de oven en verwijder de folie en snijd diagonaal in vieren. Lekker met een gemengde groene salade.

bereidingstip:

Met 250 g kastanjechampignons en 100 g shiitakes wordt deze sandwich wat milder van smaak. Of gebruik een melange van verschillende paddestoelen. Ook lekker als licht hoofdgerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.