Oven­ri­sot­to met porto­bel­lo en blau­we kaas

Deze risotto is zó klaar, en de oven doet het meeste werk.

(171)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze risotto is zó klaar, en de oven doet het meeste werk. 4 personen
3 171

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pel en snipper de uit. Maak beide soorten paddestoelen schoon en snijd in reepjes. Verhit de olie in een vuurvaste ovenschaal en fruit de ui 2 min. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend tot de rijst glanst.
  3. Schenk de bouillon erbij, voeg de paddestoelen toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de risotto in 35 min. in de oven gaar worden. Schep af en toe om. Verkruimel de kaas. Verdeel de rucola over de risotto en bestrooi met kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 14-15

Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­ri­sot­to met porto­bel­lo en blau­we kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 400 g portobello champignons
  • 500 g champignons
  • 3 el olijfolie
  • 300 g risottorijst

Pel en snipper de uit. Maak beide soorten paddestoelen schoon en snijd in reepjes. Verhit de olie in een vuurvaste ovenschaal en fruit de ui 2 min. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend tot de rijst glanst.

3
3
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 g blauwaderkaas
  • 75 g rucolasla

Schenk de bouillon erbij, voeg de paddestoelen toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de risotto in 35 min. in de oven gaar worden. Schep af en toe om. Verkruimel de kaas. Verdeel de rucola over de risotto en bestrooi met kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.