Kaas­qui­che met to­maat

Deze quiche heeft een intense kaassmaak omdat je er blauwaderkaas voor gebruikt. Die geurt sterk maar smaakt voortreffelijk.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 725 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(311)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Deze quiche heeft een intense kaassmaak omdat je er blauwaderkaas voor gebruikt. Die geurt sterk maar smaakt voortreffelijk. 4 personen
3 311

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de vorm met het ontdooide deeg. Halveer de tomaten en verdeel ze over de vorm met de snijkant naar boven.
  2. Klop de eieren los met de slagroom. Meng de kaas, rozemarijn en peper en zout erdoor en schenk over de tomaten. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.
  3. Snijd de broccoli in roosjes en kook in 4 min. beetgaar. Serveer bij de quiche.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 30 g
  • natrium 630 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Kaasquiche met tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­qui­che met to­maat

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 rol bladerdeeg, bodem voor hartige taart
  • 500 g trostomaten

Bekleed de vorm met het ontdooide deeg. Halveer de tomaten en verdeel ze over de vorm met de snijkant naar boven.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 125 g blauwaderkaas
  • 2 tl gedroogde rozemarijn

Klop de eieren los met de slagroom. Meng de kaas, rozemarijn en peper en zout erdoor en schenk over de tomaten.

4
4

Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 500 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes en kook in 4 min. beetgaar. Serveer bij de quiche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.