Pad­de­stoe­len-zuur­kool­stamp­pot met blauw­a­der­kaas

(141)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 141

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schip aardappels, snijd in stukken. Kook in pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar. Veeg intussen champignons schoon. Snijd grote exemplaren in vieren, halveer kleine. Maak paprika schoon en snijd in stukjes. Verhit boter in koekenpan, bak paddestoelen en paprika al omscheppend ca. 5 minuten op hoog vuur. Schep zuurkool erdoor en bak ca. 5 minuten mee. Snijd korstjes van snijd kaas in kleine blokjes. Melk (in magnetron) verwarmen. Giet aardappels af en stamp met (deel van) melk tot smeuïge puree. Schep zuurkoolmengsel en kaasblokjes erdoor. Breng stamppot op smaak met zout en peper en verwarm even.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Paddestoelen-zuurkoolstamppot met blauwaderkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­de­stoe­len-zuur­kool­stamp­pot met blauw­a­der­kaas

1
1
  • 1½ kg kruimige aardappel
  • 250 g kastanjechampginons
  • 1 rode paprika

Schip aardappels, snijd in stukken. Kook in pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar. Veeg intussen champignons schoon. Snijd grote exemplaren in vieren, halveer kleine. Maak paprika schoon en snijd in stukjes.

2
2
  • 2 el boter
  • 1 zakje wijnzuurkool
  • 125 g blauwaderkaas
  • 2 dl melk

Verhit boter in koekenpan, bak paddestoelen en paprika al omscheppend ca. 5 minuten op hoog vuur. Schep zuurkool erdoor en bak ca. 5 minuten mee. Snijd korstjes van snijd kaas in kleine blokjes. Melk (in magnetron) verwarmen.

3
3

Giet aardappels af en stamp met (deel van) melk tot smeuïge puree. Schep zuurkoolmengsel en kaasblokjes erdoor. Breng stamppot op smaak met zout en peper en verwarm even.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.