Spi­na­zie­rijst met kip­fi­let

Met kaneel, komijnzaad en chilipoeder maak je zelf een kruidige marinade voor de kip.

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met kaneel, komijnzaad en chilipoeder maak je zelf een kruidige marinade voor de kip. 4 personen
3 91

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilets in de lengte in en klap ze open. Pers de knoflook uit en snipper de ui. Meng de knoflook met de specerijen, peper naar smaak en 1/3 van de olie en bestrijk de kipfilets hiermee aan beide kanten. Laat ze zo even liggen.
  2. Verhit de rest van de olie in een braadpan en fruit de ui en rijst 4-5 min. op zacht vuur, schep regelmatig om. Schep de spinazie erdoor en voeg de bouillon toe. Laat de rijst afgedekt in 20 min. zachtjes gaar worden. Bak de kipfilets in een koekenpan of grillpan zonder extra olie in 10 min. mooi bruin en gaar. Serveer de kip met de spinazierijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spinazierijst met kipfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­rijst met kip­fi­let

1
1
  • 4 kipfilets
  • 1 teen knoflook
  • 2 grote uien

Snijd de kipfilets in de lengte in en klap ze open. Pers de knoflook uit en snipper de ui.

2
2
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 el olijfolie

Meng de knoflook met de specerijen, peper naar smaak en olie en bestrijk de kipfilets hiermee aan beide kanten. Laat ze zo even liggen.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 300 g zilvervliesrijst

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en rijst 4-5 min. op zacht vuur, schep regelmatig om.

4
4
  • 600 g panklare spinazie
  • 400 ml kippenbouillon

Schep de spinazie erdoor en voeg de bouillon toe. Laat de rijst afgedekt in 20 min. zachtjes gaar worden.

5
5

Bak de kipfilets in een koekenpan of grillpan zonder extra olie in 10 min. mooi bruin en gaar. Serveer de kip met de spinazierijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.