Stoof­ge­recht met kip, cour­get­te en sper­zie­bo­nen

Het fijne aan dit lekkere gerecht? Je hoeft niet veel te doen, rustig laten stoven is genoeg.

(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het fijne aan dit lekkere gerecht? Je hoeft niet veel te doen, rustig laten stoven is genoeg. 4 personen
3 109

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet tin grove stukken en bestrooi met peper en zout. Snijd de ui in partjes, knoflook in plakjes en de courgette in stukken. Schep in een braadpan de kip, ui, knoflook, courgette en sperziebonen door elkaar. Meng de chilipoeder, kaneel, koriander en olie erdoor.
  2. Schenk de hete bouillon in een pan. Leg de deksel erop en breng de bouillon op matig vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de kip in ca. 30 min. zachtjes gaar stoven. Snijd de citroen in plakjes. Stoof de laatste 10 min. de citroen mee. Breng op smaak met peper even eventueel zout. Serveer met couscous.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Stoofgerecht met kip, courgette en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoof­ge­recht met kip, cour­get­te en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 400 g kipfilet
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 500 g panklare sperziebonen

Snijd de kipfilet tin grove stukken en bestrooi met peper en zout. Snijd de ui in partjes, knoflook in plakjes en de courgette in stukken. Schep in een braadpan de kip, ui, knoflook, courgette en sperziebonen door elkaar.

2
2
  • ½ el chilipeper
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gemalen koriander*
  • 2 el olijfolie

Meng de chilipoeder, kaneel, koriander en olie erdoor.

3
3
  • 250 ml kippenbouillon van tablet

Schenk de hete bouillon in een pan. Leg de deksel erop en breng de bouillon op matig vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de kip in ca. 30 min. zachtjes gaar stoven.

4
4
  • ½ citroen

Snijd de citroen in plakjes. Stoof de laatste 10 min. de citroen mee. Breng op smaak met peper even eventueel zout. Serveer met couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.