Kip­pi­la­v met ro­zij­nen

In het Midden-Oosten staat dit rijstgerecht minstens een keer per week op tafel.

(170)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In het Midden-Oosten staat dit rijstgerecht minstens een keer per week op tafel. 4 personen
3 170

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de winterpeen in halve plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui en de wortel 3 min. Voeg de komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst en de rozijnen toe en bak 2 min. mee.
  2. Schenk de hete bouillon in de pan en breng al roerende aan de kook. Kook de rijst ca. 16 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen de kip in plakjes. Voeg de kip toe en warm nog 1 min mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pilav over diepe borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kippilav met rozijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­pi­la­v met ro­zij­nen

1
1
  • 2 uien
  • 500 g winterpeen
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gemalen komijn
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 3 el rozijnen*

Snipper de ui. Snijd de winterpeen in halve plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui en de wortel 3 min. Voeg de komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst en de rozijnen toe en bak 2 min. mee.

2
2
  • 500 ml kippenbouillon

Schenk de hete bouillon in de pan en breng al roerende aan de kook. Kook de rijst ca. 16 min. op matig vuur. Roer regelmatig.

3
3
  • 160 g gerookte kipfilet

Snijd ondertussen de kip in plakjes. Voeg de kip toe en warm nog 1 min mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pilav over diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.