Ri­sot­to ag­li spina­ci

Op z'n Nederlands: boordevol spinazie!

(213)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Op z'n Nederlands: boordevol spinazie! 4 personen
3 213

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de helft van de kaas. Verhit de olie in een pan. Snipper de ui. Voeg de ui toe en fruit 10 min. zonder dat de ui kleurt. Snijd ondertussen de spinazie in reepjes en snijd de knoflook fijn.
  2. Voeg de spinazie en de knoflook toe en schep om. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Herhaal tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. De rijst is dan nog wel stevig, maar niet meer hard; controleer eventueel door te proeven.
  3. Zet het vuur uit. Voeg de geraspte kaas en de slagroom toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Breng op smaak met chilipeper en zout en serveer direct. Rasp aan tafel de rest van de kaas over de risotto.

variatietip:

Roer vlak voor het serveren een ½ zak rucola (à 75 g) door de risotto voor een extra hartige smaak.

video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.195 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Risotto agli spinaci

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to ag­li spina­ci

1
1
  • 75 g Parmezaanse kaas

Rasp de helft van de kaas.

2
2
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een pan.

Tip: Gebruik het liefst een pan met een dikke bodem, omdat die de warmte beter verdeelt.

3
3
  • 1 ui
  • 300 g spinazie
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui. Voeg de ui toe en fruit 10 min. zonder dat de ui kleurt. Snijd ondertussen de spinazie in reepjes en snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 300 g risottorijst

Voeg de spinazie en de knoflook toe en schep om. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen.

5
5
  • 1 liter hete kippenbouillon

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.

6
6

Voeg dan weer een scheut toe. Herhaal tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

7
7

De rijst is dan nog wel stevig, maar niet meer hard; controleer eventueel door te proeven.

8
8
  • 125 ml slagroom

Zet het vuur uit. Voeg de geraspte kaas en de slagroom toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan.

9
9
  • 1 mespunt chilipeper

Breng op smaak met chilipeper en zout en serveer direct. Rasp aan tafel de rest van de kaas over de risotto.

variatietip:

Roer vlak voor het serveren een ½ zak rucola (à 75 g) door de risotto voor een extra hartige smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.