Ri­sot­to met dop­erw­ten

(176)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
2 176

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalotten in dunne ringen, de pancetta in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas. Verhit de olie in een pan en bak de sjalot en pancetta 3 min.
  2. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit met de bouillon tot de rijst beetgaar is (houd wat bouillon achter). Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de bevroren tuinerwten toe.
  3. Zet het vuur uit. Voeg nog wat bouillon (het gerecht hoort vrij vloeibaar te zijn) de boter en de helft van de kaas toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan of wacht tot de kaas en boter gesmolten zijn. Roer nog een keer door, bestrooi met de rest van de kaas en serveer direct.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met doperwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met dop­erw­ten

1
1
  • 2 sjalotten
  • 80 g pancetta
  • 40 g Parmezaanse kaas

Snijd de sjalotten in dunne ringen, de pancetta in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas.

2
2
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een pan en bak de sjalot en pancetta 3 min.

3
3
  • 300 g risottorijst
  • 125 ml droge witte wijn

Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen.

4
4
  • 1 liter kippenbouillon

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit met de bouillon tot de rijst beetgaar is (houd wat bouillon achter).

5
5
  • 225 g extra fijne tuinerwten

Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de bevroren tuinerwten toe.

6
6
  • 20 g boter
  • 20 g Parmezaanse kaas

Zet het vuur uit. Voeg nog wat bouillon (het gerecht hoort vrij vloeibaar te zijn) de boter en de helft van de kaas toe.

Tip: Het gerecht hoort vrij vloeibaar te zijn.

7
7

Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan of wacht tot de kaas en boter gesmolten zijn.

8
8
  • 20 g Parmezaanse kaas

Roer nog een keer door, bestrooi met de rest van de kaas en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.