Ri­sot­to met kip en wal­no­ten

Rijkgevulde risotto met noten, groenten, kruiden, kip én kaas.

(268)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Rijkgevulde risotto met noten, groenten, kruiden, kip én kaas. 4 personen
3 268

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Laat de tuinerwten ontdooien. Snij de kipfilet in blokjes en de bieslook fijn. Breng de bouillon aan de kook en draai het vuur laag.
  2. Verhit 3/4 van de olijfolie in een pan. Voeg de ui toe en fruit 10 min. zonder te kleuren. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Verwarm ondertussen de rest van de olijfolie in een pan en voeg de tuinerwten toe. Laat met de deksel op de pan in 2 min. gaar worden. Voeg de kip en bieslook toe. Schep dit mengsel door de risotto.
  4. Neem de pan van het vuur en voeg de boter en helft van de kaas toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Hak de walnoten. Verhit de olijfolie en bak de walnoten 1 min. Schep op het laatst de walnoten door de risotto. Verdeel over de borden, bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de walnootolie.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.340 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met kip en walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met kip en wal­no­ten

1
1
  • 1 ui
  • 300 g fijne tuinerwten
  • 160 g gerookte kipfilet
  • 25 g bieslook

Snipper de ui. Laat de tuinerwten ontdooien. Snij de kipfilet in blokjes en de bieslook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 liter kippenbouillon

Breng de bouillon aan de kook en draai het vuur laag.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 300 g risottorijst

Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de ui toe en fruit 10 min. zonder te kleuren. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen.

4
4
  • 125 ml droge witte wijn

Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen.

5
5

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

6
6
  • 1 el olijfolie

Verwarm ondertussen de olijfolie in een pan en voeg de tuinerwten toe. Laat met de deksel op de pan in 2 min. gaar worden.

7
7

Voeg de kip en bieslook toe. Schep dit mengsel door de risotto.

8
8
  • 35 g boter
  • 37½ g Parmezaanse kaas

Neem de pan van het vuur en voeg de boter en de kaas toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan.

9
9
  • 75 g walnoten

Hak de walnoten. Verhit de olijfolie en bak de walnoten 1 min. Schep op het laatst de walnoten door de risotto.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

10
10
  • 37½ g Parmezaanse kaas
  • 3 el walnotenolie

Verdeel over de borden, bestrooi met de kaas en besprenkel met de walnootolie.

Tip: De walnootolie kan worden vervangen door olijfolie extra vierge.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.