Geu­rig ge­stoof­de kip en pa­pri­ka

(255)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 255

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Pers de knoflook boven een kom en meng met het paprikapoeder, de kaneel, komijn en breng op smaak met peper en zout. Roer de olie erdoor. Maak de paprika schoon en snijd in repen. Snijd de ui grof en de tomaat in stukjes.
  2. Leg de kippenbouten in de ovenschaal en bestrijk ze met de helft van het knoflookmengsel. Meng de rest van het mengsel met de paprika, ui en tomaat en schep dit tussen de kippenbouten. Schenk de bouillon in de schaal. Stoof de schotel in de oven in ca. 1 uur gaar. Schep af en toe wat van het vocht over de bouten.

bereidingstip:

De kippenbouten kun je ook in een braadpan op het fornuis zachtjes gaar stoven.

combinatietip:

Lekker met rijst of couscous en een salade van veldsla.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Geurig gestoofde kip en paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Geu­rig ge­stoof­de kip en pa­pri­ka

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el milde paprikapoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 3 el olijfolie

Pers de knoflook boven een kom en meng met het paprikapoeder, de kaneel, komijn en breng op smaak met peper en zout. Roer de olie erdoor.

3
3
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 4 tomaten

Maak de paprika schoon en snijd in repen. Snijd de ui grof en de tomaat in stukjes.

4
4
  • 4 kippenbouten

Leg de kippenbouten in de ovenschaal en bestrijk ze met de helft van het knoflookmengsel.

5
5

Meng de rest van het mengsel met de paprika, ui en tomaat en schep dit tussen de kippenbouten.

6
6
  • 150 ml kippenbouillon van tablet

Schenk de bouillon in de schaal. Stoof de schotel in de oven in ca. 1 uur gaar. Schep af en toe wat van het vocht over de bouten.

bereidingstip:

De kippenbouten kun je ook in een braadpan op het fornuis zachtjes gaar stoven.

combinatietip:

Lekker met rijst of couscous en een salade van veldsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.