Pa­rel­hoen met ap­pel­com­po­te

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de parelhoen ca. 30 min. van tevoren op kamertemperatuur komen. Roer in een kommetje de chilipoeder, kaneel, peper en het zout door elkaar. Strooi 1 tl kruiden in de buikholte van de parelhoen. Stop 1 el boter in de buikholte. Bestrooi de parelhoen met de rest van de kruiden.
  2. Verhit de rest van de boter en de olijfolie in een braadpan en bak de parelhoen in ca. 10 min. rondom bruin. Plet de knoflooktenen met de platte kant van een mes en voeg samen met ⅔ van de rozemarijn toe aan het bakvet. Braad de parelhoen met de deksel op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar, keer regelmatig.
  3. Schil ondertussen de appels en snijd in blokjes. Kook in een pan de appels met de cider in ca. 10 min. zachtjes gaar en laat het vocht verdampen. Leg de parelhoen op een schaal en laat ca. 5 min. rusten. Ris de rest van de rozemarijnnaaldjes van het takje, snijd fijn en roer door de compote. Serveer apart bij de parelhoen. Serveer met aardappelkroketjes en gesmoorde spitskool.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Parelhoen met appelcompote

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­rel­hoen met ap­pel­com­po­te

1
1
  • 1 parelhoen

Laat de parelhoen ca. 30 min. van tevoren op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 3 tl chilipoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl zout

Roer in een kommetje de chilipoeder, kaneel, peper en het zout door elkaar.

3
3
  • 50 g roomboter

Strooi 1 tl kruiden in de buikholte van de parelhoen. Stop 1 el boter in de buikholte. Bestrooi de parelhoen met de rest van de kruiden.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de rest van de boter en de olijfolie in een braadpan en bak de parelhoen in ca. 10 min. rondom bruin.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn

Plet de knoflooktenen met de platte kant van een mes en voeg samen met de rozemarijn toe aan het bakvet.

6
6

Braad de parelhoen met de deksel op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar, keer regelmatig.

7
7
  • 4 stevige appels
  • 100 ml cider

Schil ondertussen de appels en snijd in blokjes. Kook in een pan de appels met de cider in ca. 10 min. zachtjes gaar en laat het vocht verdampen.

8
8
  • 1 takje rozemarijn

Leg de parelhoen op een schaal en laat ca. 5 min. rusten. Ris de rozemarijnnaaldjes van het takje, snijd fijn en roer door de compote.

9
9

Serveer apart bij de parelhoen. Serveer met aardappelkroketjes en gesmoorde spitskool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.