Griek­se yog­hurt met ap­pel­com­po­te

Kunnen we vandaag beginnen met het toetje?

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Kunnen we vandaag beginnen met het toetje? 4 personen
2 10

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Schil en rasp de gember. Meng de appel, gember en kaneel met 2 el kokospalmsuiker.
  2. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en stoof het appelmengsel 10-15 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Verdeel ondertussen de yoghurt over 4 glazen of kommetjes.
  3. Halveer de abrikozen. Meng de rest van de suiker met 1 el water en bak samen met de abrikozen 4 min. op middelhoog vuur tot deze licht karamelliseren. Schep regelmatig om. Schep de appelcompote over de yoghurt en verdeel de abrikozen erover. Serveer direct.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2015

Griekse yoghurt met appelcompote

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se yog­hurt met ap­pel­com­po­te

1
1
  • 3 friszoete appels

Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 3 cm verse gember
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 el kokospalmsuiker

Schil en rasp de gember. Meng de appel, gember en kaneel met de kokospalmsuiker.

3
3
  • 25 g boter

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en stoof het appelmengsel 10-15 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig.

4
4
  • 500 g Griekse yoghurt (0% vet)

Verdeel ondertussen de yoghurt over 4 glazen of kommetjes.

5
5
  • 50 g gewelde abrikozen zonder pit
  • 2 el kokospalmsuiker
  • 1 el kraanwater

Halveer de abrikozen. Meng de rest van de suiker met het water en bak samen met de abrikozen 4 min. op middelhoog vuur tot deze licht karamelliseren. Schep regelmatig om.

6
6

Schep de appelcompote over de yoghurt en verdeel de abrikozen erover. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.