Pa­rel­hoen in wijn

(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 103

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de parelhoen met een scherp mes in 8 stukken (poten, vleugels, borst- en rugdelen). Snijd de knoflook fijn en de bosuitjes in dunne reepjes. Snijd de pruimen in stukjes. Verhit de boter in een grote braadpan. Bak de stukken parelhoen op halfhoog vuur rondom bruin. Bestrooi met peper en zout.
  2. Bak ondertussen in een grote koekenpan de spekreepjes in ca. 3 min. al omscheppend krokant. Voeg de bosui toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de knoflook toe en roer erdoor. Roer scheutje voor scheutje de wijn en de port erdoor tot er een lichtgebonden saus ontstaat.
  3. Voeg de pruimen, het water, peper en zout toe. Breng aan de kook en giet het geheel bij de parelhoen in de pan. Stoof de parelhoen afgedekt in ca. 1 uur gaar, keer af en toe. Roer de crème fraîche door het gerecht. Serveer met krieltjes en sperziebonen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Parelhoen in wijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­rel­hoen in wijn

1
1
  • 1 parelhoen

Verdeel de parelhoen met een scherp mes in 8 stukken (poten, vleugels, borst- en rugdelen).

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 6 bosuitjes
  • 250 g gewelde pruimen zonder pit

Snijd de knoflook fijn en de bosuitjes in dunne reepjes. Snijd de pruimen in stukjes.

3
3
  • 30 g boter

Verhit de boter in een grote braadpan. Bak de stukken parelhoen op halfhoog vuur rondom bruin. Bestrooi met peper en zout.

4
4
  • 75 g magere spekreepjes

Bak ondertussen in een grote koekenpan de spekreepjes in ca. 3 min. al omscheppend krokant. Voeg de bosui toe en bak ca. 2 min. mee.

5
5
  • 750 ml rode wijn
  • 100 ml rode port

Voeg de knoflook toe en roer erdoor. Roer scheutje voor scheutje de wijn en de port erdoor tot er een lichtgebonden saus ontstaat.

6
6
  • 400 ml kraanwater

Voeg de pruimen, het water, peper en zout toe. Breng aan de kook en giet het geheel bij de parelhoen in de pan.

7
7
  • 60 ml crème fraîche

Stoof de parelhoen afgedekt in ca. 1 uur gaar, keer af en toe. Roer de crème fraîche door het gerecht. Serveer met krieltjes en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.