Pa­rel­hoen ge­vuld met truf­fel­bo­ter

Heerlijk mals gevogelte met een iets stevigere smaak dan kip.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Heerlijk mals gevogelte met een iets stevigere smaak dan kip. 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak met een lepel ruimte tussen het vel en het vlees van het parelhoen. Begin aan de zijkanten net boven de poten en werk richting het borstbeen en naar achteren om een grote holte te creëren.
  2. Meng de boter met de truffel-paddenstoelentapenade en verdeel over de holte onder de huid. Duw met je handen op het vel, zodat de boter gelijkmatig wordt verdeeld. Vul de holte van het parelhoen met de knoflook en 2 el dragon.
  3. Bestrooi het parelhoen met peper en eventueel zout. Vet de braadslee in en leg de parelhoen met de borst naar onderen in de braadslee. Braad ca. 50 min. in het midden van de oven. Keer na 30 min. Snijd de champignons in kwarten.
  4. Neem het parelhoen uit de braadslee en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 15 min. rusten. Laat de oven aan staan.
  5. Schenk het bakvet uit de braadslee, maar laat 1 el bakvet zitten. Schep de champignons erdoor. Bak ca. 10 min. in het midden de oven. Schep de champignons om met de rest van de dragon en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de champignons bij het parelhoen.

combinatietip:

Lekker met aardperenpuree. Zie het recept hiervan elders op ah.nl/allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 270 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Parelhoen gevuld met truffelboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­rel­hoen ge­vuld met truf­fel­bo­ter

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 parelhoen

Maak met een lepel ruimte tussen het vel en het vlees van het parelhoen.

3
3

Begin aan de zijkanten net boven de poten en werk richting het borstbeen en naar achteren om een grote holte te creëren.

4
4
  • 100 g gezouten boter
  • 80 g truffel-paddenstoel­entapenade

Meng de boter met de truffel-paddenstoelentapenade en verdeel over de holte onder de huid.

5
5
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el gedroogde dragon

Duw met je handen op het vel, zodat de boter gelijkmatig wordt verdeeld. Vul de holte van het parelhoen met de knoflook en dragon.

6
6
  • 2 g gezouten boter

Bestrooi het parelhoen met peper en eventueel zout. Vet de braadslee in en leg de parelhoen met de borst naar onderen in de braadslee.

7
7

Braad ca. 50 min. in het midden van de oven. Keer na 30 min.

8
8
  • 250 g kastanjechampignons

Snijd de champignons in kwarten.

9
9

Neem het parelhoen uit de braadslee en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 15 min. rusten. Laat de oven aan staan.

10
10

Schenk het bakvet uit de braadslee, maar laat 1 el bakvet zitten. Schep de champignons erdoor. Bak ca. 10 min. in het midden de oven.

11
11
  • ½ el gedroogde dragon

Schep de champignons om met de dragon en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de champignons bij het parelhoen.

combinatietip:

Lekker met aardperenpuree. Zie het recept hiervan elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.