Var­kens­braad­stuk met ap­pel­par­ten

Varkensfilet en appel zijn een goed stel, zeker in dit zoete stoofgerecht.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Varkensfilet en appel zijn een goed stel, zeker in dit zoete stoofgerecht. 4 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakkwast
  • appelboor
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrijk het vlees met het bakkwastje rondom met de helft van de appelstroop en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen.
  2. Verwijder ondertussen met de appelboor het klokhuis van de appels en snijd elke appel in kwarten. Verhit de boter in de pan en braad het vlees rondom aan. Bestrijk met de stroop. Draai het vuur laag als het rondom is dichtgeschroeid.
  3. Snijd de uien in kwarten en de knoflook fijn. Kneus de takjes rozemarijn in de vijzel zodat ze hun smaak kunnen afgeven. Doe de appel, ui, knoflook en rozemarijn in de pan. Voeg de azijn toe, doe de deksel erop en laat het vlees 15 min. stoven. Draai af en toe om. Neem het vlees uit de pan en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
  4. Verwijder de rozemarijn, draai het vuur middelhoog. Laat het vocht inkoken en de appels en ui karamelliseren. Snijd het vlees in dunne plakjes. Schep de appel en ui op een serveerschaal en leg het vlees erop. Schenk er wat appeljus op.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 141 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Varkensbraadstuk met appelparten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­braad­stuk met ap­pel­par­ten

1
  • 500 g varkensfiletgebraad
  • 4 el rinse appelstroop

Bestrijk het vlees met het bakkwastje rondom met de helft van de appelstroop en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen.

2
  • 4 braeburn appels

Verwijder ondertussen met de appelboor het klokhuis van de appels en snijd elke appel in kwarten.

3
  • 4 el rinse appelstroop
  • 50 g boter

Verhit de boter in de pan en braad het vlees rondom aan. Bestrijk met de stroop. Draai het vuur laag als het vlees rondom is dichtgeschroeid.

4
  • 2 tenen knoflook
  • 4 uien

Snijd de uien in kwarten en de knoflook fijn.

5
  • 2 takjes rozemarijn

Kneus de takjes rozemarijn in de vijzel zodat ze hun smaak kunnen afgeven.

6
  • 75 ml witte balsamicoazijn

Doe de appel, ui, knoflook en rozemarijn in de pan. Voeg de azijn toe, doe de deksel erop en laat het vlees 15 min. stoven. Draai af en toe om.

7

Neem het vlees uit de pan en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.

8

Verwijder de rozemarijn, draai het vuur middelhoog.

9

Laat het vocht inkoken en de appels en ui karamelliseren.

10

Snijd het vlees in dunne plakjes.

11

Schep de appel en ui op een serveerschaal en leg het vlees erop. Schenk er wat appeljus op.

12

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.