Zoer­vleis

(516)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 516

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm en doe die in een kom. Meng het water met de azijn en voeg de laurier en kruidnagels toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Giet de marinade over het vlees en laat het 24 uur marineren in de koelkast. Neem het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
  2. Bak het vlees in enkele minuten rondom bruin in ⅔ van de boter. Blus af door de marinade erover te gieten. Snijd ui in grove stukken. Bak ui in de rest van de boter. Voeg ze als ze mooi bruin zijn bij het vlees. Laat het vlees ongeveer 2 uur op laag vuur sudderen in de marinade. Schep van tijd tot tijd het schuim eraf.
  3. Verkruimel de ontbijtkoek. Voeg deze toe als het vlees gaar is en roer tot een gladde saus ontstaat. De ontbijtkoek bindt de saus. Voeg de appelstroop toe en roer door de saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Voeg naar eigen smaak eventueel nog wat stroop toe.

combinatietip:

Zoervleis wordt traditioneel geserveerd met appelmoes, (zelfgemaakte) frites en mayonaise.

Tip:

Robin: 'Als u de ontbijtkoek van te voren vochtig maakt met een beetje water, zal de saus sneller binden.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zoervleis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoer­vleis

1
1
  • 500 g rib-runderlappen

Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm en doe die in een kom.

2
2
  • 300 ml kraanwater
  • 300 ml azijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels

Meng het water met de azijn en voeg de laurier en kruidnagels toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

3
3

Giet de marinade over het vlees en laat het 24 uur marineren in de koelkast.

4
4

Neem het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.

5
5
  • 20 g boter

Verhit de boter in de pan. Bak het vlees in enkele minuten rondom bruin. Blus af door de marinade erover te gieten.

6
6
  • 2 grote uien
  • 10 g boter

Snijd ui in grove stukken. Verhit de boter in een andere pan en bak de ui. Voeg ze als ze mooi bruin zijn bij het vlees.

7
7

Laat het vlees ongeveer 2 uur op laag vuur sudderen in de marinade. Schep van tijd tot tijd het schuim eraf.

8
8
  • 3 plakken ontbijtkoek

Verkruimel de ontbijtkoek. Voeg deze toe als het vlees gaar is en roer tot een gladde saus ontstaat. De ontbijtkoek bindt de saus.

9
9
  • 3 el rinse appelstroop

Voeg de appelstroop toe en roer door de saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Voeg naar eigen smaak eventueel nog wat stroop toe.

combinatietip:

Zoervleis wordt traditioneel geserveerd met appelmoes, (zelfgemaakte) frites en mayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.