Fish & chips

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In frituurpan olie verhitten tot 150 ºC. Aardappeltjes wassen, halveren, grote in vieren snijden. Aardappeltjes droog deppen met keukenpapier. Aardappeltjes in 3 porties in ca. 4 minuten gaar frituren. In vergiet op keukenpapier laten uitlekken. Kabeljauwfilet in grove stukken snijden. Stukken vis droog deppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. In steelpan boter smelten. Boven twee kommen eieren splitsen. Eiwitten stijf kloppen. Gesmolten boter, eierdooiers, bloem en mineraalwater tot beslag roeren. Royaal op smaak brengen met zout en peper. Stijfgeklopte eiwitten door beslag spatelen.
  2. Frituurolie verhitten tot 190 ºC. Stukken vis door beslag halen zodat alle kanten bedekt zijn. Vis (zonder frituurmandje) in 3 porties in ca. 4 minuten gaar en goudbruin bakken. Vis met schuimspaan uit pan halen en laten uitlekken op keukenpapier. Aardappeltjes in 3 porties (in mandje) in ca. 1 minuut knapperig bruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier in vergiet. Vis en aardappeltjes over vier borden verdelen en bestrooien met zout. Serveren met ijsbergsla.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.