Bit­ter­bal­len van Frie­se na­gel­kaas

  • borrelhapje
  • 25 stuks
  • 100 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 25 stuks
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Korstjes van nagelkaas snijden en kaas raspen. In steelpan boter smelten en bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje 3 dl water erdoor roeren. Bouillontablet erboven verkruimelen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat. Geraspte kazen erdoor mengen en al roerend op middelhoog vuur laten smelten. Op smaak brengen met peper. Saus overdoen in diep bord, laten afkoelen en in koelkast in minstens 2 uur laten opstijven. In diep bord eieren loskloppen. Op plat bord paneermeel strooien. Kaasmengsel tot ca. 25 bitterballen vormen. Losjes door paneermeel rollen. Bitterballen vervolgens door geklopt eimengsel halen en nogmaals goed door paneermeel wentelen. Bitterballen in ca. 1 uur in koelkast laten opstijven.
  2. In frituurpan frituurvet verhitten tot 180 ºC. Bitterballen in porties in 3 à 4 minuten knapperig bruin frituren. In vergiet op keukenpapier laten uitlekken. Serveren met mosterd.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.