Bor­rel­k­ro­ket­jes met gar­na­len

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 20 stuks
3 26

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan de ui, het laurierblad, de peperkorrels en de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de melk 10 min. trekken. Zeef de melk boven een kannetje. Smelt de boter in een steelpan. Roer 50 g bloem in één keer door de boter en verwarm de bloem al roerend 1 minuut. Voeg de helft van de melk toe, breng de melk aan de kook en roer alles tot een gladde saus. Voeg nu de rest van de melk toe, breng opnieuw aan de kook en roer alles tot een gladde saus. Breng de ragout op smaak met zout en peper.
  2. Hak 100 g van de garnalen heel fijn. Meng de fijngehakte garnalen, de 100 g hele garnalen en de peterselie door de ragout. Schep de ragout op een platte schaal en laat hem afkoelen en opstijven.
  3. Strooi de rest van de bloem in een diep bord. Klop in een ander bord de eieren los met 1 el water. Strooi het paneermeel in een derde bord. Verdeel de ragout in 20 gelijke stukjes. Vorm van elk stukje een klein kroketje. Wentel de kroketjes eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en ten slotte door het paneermeel. Leg de kroketjes op een schaal en laat ze in de koelkast in minimaal 30 min. opstijven.
  4. Verhit de olie of het vet in een frituurpan tot 175 °C. Frituur de kroketjes met 10 tegelijk in ca. 3 min. goudbruin.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.