Kaas­soe­zen­krans

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Boven kom bloem zeven. In ruime steelpan boter met 1 dl water en melk langzaam aan de kook brengen. Pan van vuur nemen. Bloem toevoegen en tot deegbal roeren. Pan terugzetten op vuur en roux op middelhoog vuur al roerend in 2 à 3 minuten laten garen. Mengsel overdoen in beslagkom en tot lauwwarm laten afkoelen. Vervolgens 4 eieren één voor één door roux tot gladde massa roeren. Beslag op smaak brengen met zout en peper. Helft van kaas door beslag roeren. Bakplaat bekleden met bakpapier. Beslag met behulp van 2 eetlepels in ruime cirkel op bakplaat scheppen. Laatste ei loskloppen en deegcirkel met kwastje hiermee bestrijken. Bestrooien met rest van geraspte kaas. Deeg in midden van oven in 15 à 20 minuten gaar bakken. Gougère lauwwarm serveren en iedereen stukjes laten afbreken.

video

Soe­zen­be­slag ma­ken

Instructievideo - 01:59 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.