Gar­na­len­kro­ket­jes met gruy­è­re

  • voorgerecht
  • 10 personen
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 8 uur wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 10 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • rasp
  • bakplaat
  • keukenpapier
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kaas raspen en citroen uitpersen. In pan boter langzaam laten smelten. Boter laten uitbruisen, maar niet laten kleuren. 50 g Bloem door boter roeren tot samenhangend mengsel. Mengsel (= roux) op laag vuur onder voortdurend roeren ca. 5 minuten laten garen. Vervolgens melk en 1/4 liter water in één keer bij roux gieten en bouillonblokje erboven verkruimelen. Mengsel al roerend met garde aan de kook brengen en binden tot (zeer) dikke saus. Saus onder voortdurend roeren ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken. Pan van vuur nemen en citroensap, garnalen, 1 eierdooier (rest van de eierdooiers wordt niet gebruikt) en kaas door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Bakplaat invetten. Mengsel tot dikte van 2 cm over plaat verdelen, afdekken met plasticfolie en minimaal 12 uur in koelkast laten staan.
  2. Frituurvet verhitten tot 180 à 190 °C. Aparte schalen met rest van bloem, eiwitten loskloppen en paneermeel klaarzetten. Garnalenmengsel tot ca. 10 kroketjes van 3 x 6 cm vormen en achtereenvolgens door bloem, eiwit en paneermeel wentelen. Kroketjes per vier in ca. 2 minuten in heet vet goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken. Kroketjes serveren met partjes citroen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.