Zee­wolf met wijn­saus

(75)waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 75

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

  1. In steelpan sjalot met azijn, wijn en visfond op matig vuur 15-20 min. laten inkoken tot 2-3 el vocht. Crème fraîche erdoor roeren en roomsaus al roerend aan de kook brengen. Pan van vuur nemen en tot gebruik wegzetten.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. Zeewolf in 4 gelijke stukken snijden en naar smaak met zout en peper inwrijven. In koekenpan 50 g boter verhitten en vis op hoog vuur in 2-3 min. bruinbakken, halverwege keren. Vis op ingevette bakplaat (of in ovenschaal) leggen en bieslook erover strooien. Anijsdrank en citroensap erover sprenkelen en vis bestrooien met zout en peper. Bakvet uit koekenpan erover schenken (eventueel aanbaksels eerst losroeren). In midden van oven zeewolf in 7-8 min. gaar laten worden. Roomsaus al roerend zachtjes verwarmen. Van vuur af rest van boter toevoegen en saus met staafmixer schuimig kloppen. Zeewolf op vier warme borden leggen en wat saus erover scheppen. Rest van saus in sauskom erbij serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 46 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.