Zee­wolf met wijn­saus

Zachte vis met een romige saus van witte wijn en crème fraîche.

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zachte vis met een romige saus van witte wijn en crème fraîche. 4 personen
3 88

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot fijn en knip de bieslook fijn. Laat in een steelpan de sjalot met azijn, wijn en visfond op matig vuur 15-20 min. inkoken tot 2-3 el vocht. Roer de crème fraîche erdoor. Breng al roerend aan de kook. Neem vervolgens de pan van het vuur en zet tot gebruik weg.Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de zeewolf in 4 gelijke stukken en wrijf naar smaak in met peper en zout. Verhit in een koekenpan 1/3 van de boter en bak de vis op hoog vuur in 2-3 min. bruin, keer halverwege.
  3. Vet de bakplaat (of ovenschaal) in. Leg de vis op de ingevette bakplaat (of in ovenschaal) en strooi de bieslook erover. Sprenkel de anijsdrank en het citroensap erover en bestrooi de vis met peper en zout. Schep het bakvet uit de koekenpan erover (roer eventueel aanbaksels eerst los). Laat de zeewolf in het midden van de oven in 7-8 min. gaar worden. Verwarm de roomsaus zachtjes al roerend. Voeg, van het vuur af, de rest van de boter toe en klop de saus met een staafmixer schuimig.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 28 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Zeewolf met wijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zee­wolf met wijn­saus

1
1
  • 1 sjalot
  • 2 el bieslook

Snipper de sjalot fijn en knip de bieslook fijn.

2
2
  • 2 el witte wijnazijn
  • 100 ml droge witte wijn
  • 150 ml visfond
  • 125 ml crème fraîche

Laat in een steelpan de sjalot met azijn, wijn en visfond op matig vuur 15-20 min. inkoken tot 2-3 el vocht. Roer de crème fraîche erdoor.

3
3

Breng al roerend aan de kook. Neem vervolgens de pan van het vuur en zet tot gebruik weg.

4
4

Verwarm de oven voor op 200 °C.

5
5
  • 500 g zeewolf

Snijd de zeewolf in 4 gelijke stukken en wrijf naar smaak in met peper en zout.

6
6
  • 50 g boter

Verhit in een koekenpan de boter en bak de vis op hoog vuur in 2-3 min. bruin, keer halverwege.

7
7

Vet de bakplaat (of ovenschaal) in. Leg de vis op de ingevette bakplaat (of in ovenschaal) en strooi de bieslook erover.

8
8
  • 1 el anijsdrank
  • 1 el citroensap

Sprenkel de anijsdrank en het citroensap erover en bestrooi de vis met peper en zout.

9
9

Schep het bakvet uit de koekenpan erover (roer eventueel aanbaksels eerst los). Laat de zeewolf in het midden van de oven in 7-8 min. gaar worden.

10
10
  • 100 g boter

Verwarm de roomsaus zachtjes al roerend. Voeg, van het vuur af, de boter toe en klop de saus met een staafmixer schuimig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.