Wit­te-wijn­saus

Deze saus kun je voor veel gerechten gebruiken, maar vooral bij vis doet-ie het heel goed.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Deze saus kun je voor veel gerechten gebruiken, maar vooral bij vis doet-ie het heel goed. 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de slagroom op kamertemperatuur komen. Breng in een sauspan de wijn aan de kook en laat op matig vuur in 10-15 min. tot de helft inkoken. Roer de slagroom door de wijn en laat het geheel opnieuw 10 min. inkoken tot een lichtgebonden, gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de boter in klontjes. Neem de pan van het vuur. Doe alle boterklontjes tegelijk in de pan. Klop met een garde snel door de saus, zodat de saus licht bindt. Houd de saus op vlamverdeler of au bain marie warm, maar laat niet meer koken.

combinatietip:

Serveer bij gepocheerde witte vis.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Witte-wijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te-wijn­saus

1
1
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml droge witte wijn

Laat de slagroom op kamertemperatuur komen. Breng in een sauspan de wijn aan de kook en laat op matig vuur in 10-15 min. tot de helft inkoken.

2
2
  • 1 snufje witte peper

Roer de slagroom door de wijn en laat het geheel opnieuw 10 min. inkoken tot een lichtgebonden, gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 50 g roomboter

Snijd de boter in klontjes. Neem de pan van het vuur. Doe alle boterklontjes tegelijk in de pan.

4
4

Klop met een garde snel door de saus, zodat de saus licht bindt. Houd de saus op vlamverdeler of au bain marie warm, maar laat niet meer koken.

combinatietip:

Serveer bij gepocheerde witte vis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.