Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Wit­te-wijn­saus

(21)waardeer
Een lekker frans recept. Het vegetarische bijgerecht bevat de volgende ingrediënten: slagroom, droge witte wijn, roomboter en witte peper Frans bijgerecht 4 personen 245 kcal
3 21

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Slagroom op kamertemperatuur laten komen. In sauspan wijn aan de kook brengen en op matig vuur in 10-15 min. tot helft laten inkoken. Slagroom door wijn roeren en geheel opnieuw 10 min. laten inkoken tot lichtgebonden, gladde saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en witte peper. IJskoude boter in klontjes snijden. Pan van vuur nemen. Alle boterklontjes tegelijk in pan doen en met garde snel door saus kloppen, zodat saus licht bindt. Saus op vlamverdeler of au bain marie warmhouden, maar niet meer laten koken. Serveren bij gepocheerde witte vis.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 245 kcal
  • Eiwit 1 g
  • Vet 24 g
  • Koolhydraten 1 g
Tags