Wit­te-wijn­saus

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

Slagroom op kamertemperatuur laten komen. In sauspan wijn aan de kook brengen en op matig vuur in 10-15 min. tot helft laten inkoken. Slagroom door wijn roeren en geheel opnieuw 10 min. laten inkoken tot lichtgebonden, gladde saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en witte peper. IJskoude boter in klontjes snijden. Pan van vuur nemen. Alle boterklontjes tegelijk in pan doen en met garde snel door saus kloppen, zodat saus licht bindt. Saus op vlamverdeler of au bain marie warmhouden, maar niet meer laten koken. Serveren bij gepocheerde witte vis.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.