Zalm met wit­te­wijn­saus

Onze favoriete manier om een vers stuk roze zalm te bereiden.

(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Onze favoriete manier om een vers stuk roze zalm te bereiden. 4 personen
4 172

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot. Schep de sjalot en de peterselie in een wijde pan en schenk de wijn en de fond erbij. Bewaar wat peterselie voor de garnering. Breng dit aan de kook en laat het vocht inkoken tot er nog ongeveer 100 ml over is. Zeef dit boven een andere pan en roer de room erdoor. Laat de saus opnieuw inkoken tot hij iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Smelt de boter. Bestrijk de zalmfilets aan beide kanten met de gesmolten boter. Leg de filets in een hete grillpan en bak ze in 6-8 min. op middelhoog vuur tot er mooi bruine strepen ontstaan, keer ze halverwege de baktijd.
  3. Schep de wijnsaus op de warme borden en leg de zalmfilet erin. Bestrooi met de achtergehouden peterselie.

bewaartip:

De saus kan ca. 2 dagen bewaard worden.

video

Vis gril­len

Instructievideo - 00:43 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 140 mg
Tags
Ook te zien in

Zalm met wittewijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm met wit­te­wijn­saus

1
1
  • 1 sjalot
  • 2 takjes peterselie
  • ½ fles droge witte wijn
  • 200 ml visfond

Snipper de sjalot. Schep de sjalot en de peterselie in een wijde pan en schenk de wijn en de fond erbij. Bewaar wat peterselie voor de garnering.

2
2
  • 250 ml slagroom

Breng dit aan de kook en laat het vocht inkoken tot er nog ongeveer 100 ml over is. Zeef dit boven een andere pan en roer de room erdoor.

3
3

Laat de saus opnieuw inkoken tot hij iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 25 g boter
  • 600 g verse zalmfilets

Smelt de boter. Bestrijk de zalmfilets aan beide kanten met de gesmolten boter.

5
5

Leg de filets in een hete grillpan en bak ze in 6-8 min. op middelhoog vuur tot er mooi bruine strepen ontstaan, keer ze halverwege de baktijd.

Vis grillen

Instructievideo

00:43 min.

6
6

Schep de wijnsaus op de warme borden en leg de zalmfilet erin. Bestrooi met de achtergehouden peterselie.

bewaartip:

De saus kan ca. 2 dagen bewaard worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.