Zalm 'en pa­pil­lot­te'

Heerlijk zacht vispakketje dat zó op tafel staat.

(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Heerlijk zacht vispakketje dat zó op tafel staat. 4 personen
3 168

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de zalm in 4 stukken en snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd het groen van de prei en snijd de rest in dunne ringen. Knip of scheur 4 vellen bakpapier van 30 x 40 cm. Vet het midden van elk vel in met 10 g boter per vel. Verdeel de prei over de vellen bakpapier en leg hierop de stukken zalm. Bestrooi met peper en zout en bedek dakpansgewijs met de courgetteplakjes. Verdeel de rest van de boter in stukjes over de courgette.
  3. Vouw de bovenkant van het papier 3 keer dubbel. Draai nu één zijkant als een toffee dicht. Schenk 3 el witte wijn in elk pakketje en draai ook dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze ca. 12 min. in de oven. Haal uit de oven en laat even staan. Open de pakketjes aan tafel. Pas op, want er kan stoom uitkomen. Bon appétit!

bereidingstip:

Weetje! 'En papillotte' betekent vrij vertaald 'in de verpakking'.

bereidingstip:

De zalm en groenten worden door de wijn in het pakketje gaar gestoomd. Houd het pakketje in de oven gesloten, zodat de stoom niet ontsnapt. Hebt u het geopend voor de zalm gaar is? Voeg wat extra wijn toe, vouw het pakketje goed dicht en verleng de oventijd met 5 min.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Zalm 'en papillotte'

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm 'en pa­pil­lot­te'

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 600 g zalmfilet
  • 1 prei
  • 1 courgette

Snijd de zalm in 4 stukken en snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd het groen van de prei en snijd de rest in dunne ringen.

Tip: Per persoon ca. 150 g zalm

3
  • 40 g boter

Knip of scheur 4 vellen bakpapier van 30 x 40 cm. Vet het midden van elk vel in met een kwart van de boter per vel.

4

Verdeel de prei over de vellen bakpapier en leg hierop de stukken zalm.

Tip: Vouw het papier voor en achter de zalm omhoog om een mooi pakketje te maken.

5
  • 40 g boter

Bestrooi met peper en zout en bedek dakpansgewijs met de courgetteplakjes. Verdeel de rest van de boter in stukjes over de courgette.

6
  • 12 el droge witte wijn

Vouw de bovenkant van het papier 3 keer dubbel. Draai nu één zijkant als een toffee dicht. Schenk wat witte wijn in elk pakketje en draai ook dicht.

7

Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze ca. 12 min. in de oven.

Tip: Houd het pakketje in de oven gesloten, zodat de stoom niet ontsnapt.

8

Haal uit de oven en laat even staan. Open de pakketjes aan tafel. Pas op, want er kan stoom uitkomen.

Tip: Heb je het pakketje geopend voor de zalm gaar is? Voeg wat extra wijn toe, vouw het pakketje goed dicht en verleng de oventijd met 5 min.

9

Lekker!

Tip: Lekker met gepofte aardappelen.

bereidingstip:

Weetje! 'En papillotte' betekent vrij vertaald 'in de verpakking'.

bereidingstip:

De zalm en groenten worden door de wijn in het pakketje gaar gestoomd. Houd het pakketje in de oven gesloten, zodat de stoom niet ontsnapt. Hebt u het geopend voor de zalm gaar is? Voeg wat extra wijn toe, vouw het pakketje goed dicht en verleng de oventijd met 5 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.