Ba­sis­saus voor vis

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sjalotjes pellen en snipperen. In sauspan wijn met sjalotjes aan de kook brengen en op hoog vuur laten inkoken tot ca. 1 eetlepel over is (of tot stroperig). Fond toevoegen en onafgedekt op middelhoog vuur ca. 5 minuten laten koken. Saus zeven en terugdoen in sauspan.
  2. Boter in klontjes snijden. Saus aan de kook brengen. Crème fraîche door saus roeren en met staafmixer of garde gladkloppen. Van vuur af klontjes boter door saus kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.