Ge­gril­de zalm­fi­let met ker­vel­saus

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sjalotje pellen en snipperen. In sauspan sjalot met wijn, wijnazijn en fond in ca. 15 minuten tot helft laten inkoken. Kervel en crème fraîche toevoegen en geheel al roerend aan de kook brengen. Vuur laag draaien en saus warm houden. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Zalmfilets licht bestrijken met olie en bestrooien met zout en peper. Vis in 2-3 minuten per kant nèt gaar grillen (de kern mag glazig blijven). Boter in klontjes snijden en met staafmixer door kervelsaus kloppen. Saus met zout, peper en limoensap op smaak brengen. Lekker met pasta en broccoli met sinaasappelkruim.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 46 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.