Ham­ter­ri­ne in pe­ter­se­lie­ge­l­ei

  • voorgerecht
  • 12 personen
  • 115 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 12 uur wachten
(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 12 personen
3 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • cakevorm inhoud 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Fond en wijn (2 eetlepels achterhouden) tot ca. 1/2 liter laten inkoken. Gelatine ca. 5 minuten in koud water laten weken. Sjalotjes en knoflook pellen en fijnsnipperen. Ham in kleine blokjes snijden. Peterselie fijnhakken. Bosuitjes schoonmaken, in lengte halveren en in dunne reepjes snijden. In pan boter verhitten en sjalot en knoflook ca. 1 minuut fruiten. Rest van wijn erbij schenken en nog ca. 1 minuut laten inkoken. Fond toevoegen en aan de kook brengen. Van vuur af gelatine door fond roeren. Crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper en even laten afkoelen. Bodem met dun laagje gelei bedekken. Hierover 1 eetlepel peterselie strooien en vervolgens 3 eetlepels hamblokjes. Bosui door gelei scheppen en 3 eetlepels gelei over hamblokjes verdelen. Hierover weer 1 eetlepel peterselie strooien. Dit herhalen tot gelei, peterselie en ham op zijn. Gelei afdekken met plasticfolie en ca. 12 uur in koelkast laten opstijven.
  2. Cakevorm enkele seconden in heet water zetten. Bord op vorm leggen, samen keren en aspic uit vorm laten glijden. Aspic in plakken van 1 cm dik snijden.

Tip:

De hamterrine kan ook worden geserveerd als onderdeel van een buffet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.