Lauw­war­me sa­la­de met zee­wolf en mos­se­len

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Strooi de snijbonen en sperziebonen in de pan en kook ze 3 minuten. Voeg de doperwten toe en kook de groenten in ca. 5 min. beetgaar. Giet ze af in een vergiet en laat ze iets afkoelen.
  2. Roer in een ruime schaal de sjalot en azijn door elkaar en marineer de sjalot 5 minuten. Roer 4 el van de olie door de azijn. Hak de mosselen grof en schep ze met naar smaak zout en peper door de dressing.
  3. Schep de groenten door de mosseldressing in de schaal. Voeg naar smaak zout en peper toe en verdeel de salade over 4 grote diepe borden.
  4. Bestrooi de stukken vis met zout en peper en bestrijk ze met de resterende eetlepel olie.
  5. Verhit een koekenpan. Rooster de stukken vis aan elke kant ca. 2 minuten. Leg de zeewolf op de salade en serveer direct.

Tip:

Groenten spelen in dit zomerse gerecht de hoofdrol. In de schil gekookte krieltjes erbij maken het helemaal zomers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.