Porto­bel­lo ge­vuld met gor­gon­zo­la

Maak indruk op je gasten met deze ingepakte portobello's gevuld met gorgonzola, sjalot en tijm.

(511)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Maak indruk op je gasten met deze ingepakte portobello's gevuld met gorgonzola, sjalot en tijm. 4 personen
4 511

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bakplaat bekleden met bakpapier. Snijd de steeltjes uit de portobello's en bestrijk de paddestoelen rondom dun met basilicumolie. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en leg op elk plakje deeg een portobello. Vouw het deeg rond de paddestoelen omhoog.
  2. Snijd de gorgonzola in gelijke platte stukken (1 stuk per persoon) en leg deze in de holtes van de portobello's. Snijd de sjalotten in flinterdunne ringen en verdeel ze over de gorgonzola. Strooi de tijmblaadjes en peper erover en druppel er nog wat basilicumolie over. Bakplaat tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de portobellotaartjes in 20-25 min. goudbruin en gaar. Verdeel de portobellotaartjes over de borden en leg er een handje rucola rondom.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 910 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Portobello gevuld met gorgonzola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Porto­bel­lo ge­vuld met gor­gon­zo­la

1
1

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2
2
  • 4 portobello champignons
  • 4 el olijfolie basilicum

Snijd de steeltjes uit de portobello's en bestrijk de paddestoelen rondom dun met basilicumolie.

3
3
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg

Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en leg op elk plakje deeg een portobello. Vouw het deeg rond de paddestoelen omhoog.

4
4
  • 200 g gorgonzola

Snijd de Gorgonzola in gelijke platte stukken (1 stuk per persoon) en leg deze in de holtes van de portobello's.

5
5
  • 2 sjalotten

Snijd de sjalotten in flinterdunne ringen en verdeel ze over de gorgonzola.

6
6
  • 1 el tijm

Strooi de tijmblaadjes en peper erover en druppel er nog wat basilicumolie over.

7
7

Bakplaat tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.

8
8

Verwarm de oven voor op 200 °C.

9
9

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de portobellotaartjes in 20-25 min. goudbruin en gaar.

10
10
  • 50 g rucola

Verdeel de portobellotaartjes over de borden en leg er een handje rucola rondom.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.