Porto­bel­lo ge­vuld met blauw­a­der­kaas

Paddenstoelen en blauwaderkaas: samen zijn ze onweerstaanbaar.

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht Paddenstoelen en blauwaderkaas: samen zijn ze onweerstaanbaar. 4 personen
3 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Houd 2 takjes tijm apart als garnering, ris de blaadjes van de rest van de takjes.
  2. Leg de portobello’s met de bolle kant naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook fijn. Verdeel samen met de tijm over de portobello's en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de olie. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
  3. Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Hak de noten grof. Meng de peer, noten en saladecroutons.
  4. Neem de portobello’s uit de oven en schep het peermengsel erin. Verkruimel de roquefort erover en bak ca. 5 min. in de oven.
  5. Verdeel ondertussen de slamelange over de bordjes. Leg op elk bordje een gevulde portobello, garneer met de rest van de tijm en serveer.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Portobello gevuld met blauwaderkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Porto­bel­lo ge­vuld met blauw­a­der­kaas

1
1
  • 7½ g tijm

Verwarm de oven voor op 200 °C. Houd 2 takjes tijm apart als garnering, ris de blaadjes van de rest van de takjes.

2
2
  • 4 portobello champignons

Leg de portobello’s met de bolle kant naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn. Verdeel samen met de tijm over de portobello's en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 2 el olijfolie

Besprenkel met de olie. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

5
5
  • ½ handpeer
  • 4 el walnoten
  • 40 g saladecroutons naturel

Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Hak de noten grof. Meng de peer, noten en saladecroutons.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

6
6
  • 100 g roquefort

Neem de portobello’s uit de oven en schep het peermengsel erin. Verkruimel de roquefort erover en bak ca. 5 min. in de oven.

7
7
  • 75 g rucolaslamelange

Verdeel ondertussen de slamelange over 4 bordjes. Leg op elk bordje een gevulde portobello, garneer met de rest van de tijm en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.