Wit­lofsala­de met kip en peer

Knapperig lof met een pittige dressing van roquefort met karnemelk.

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Knapperig lof met een pittige dressing van roquefort met karnemelk. 4 personen
3 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de karnemelk en roquefort in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de bleekselderij in boogjes van ½ cm.
  2. Haal de blaadjes van de stronken witlof los en snijd in 3 stukken. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de ongeschilde peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in de lengte in dunne plakjes. Meng het witlof, de bleekselderij, kipfilet, peer en veldsla. Schep de dressing erdoor en bestrooi met de pecannoten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 620 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Witlofsalade met kip en peer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lofsala­de met kip en peer

1
  • 150 ml karnemelk
  • 100 g roquefort

Doe de karnemelk en roquefort in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

2
  • 70 g pecannoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Laat afkoelen op een bord.

3
  • 400 g bleekselderij

Snijd de bleekselderij in boogjes van ½ cm.

4
  • 450 g witlof

Haal de blaadjes van de stronken witlof los en snijd in 3 stukken.

5
  • 160 g gerookte kipfilet
  • 2 handperen

Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de ongeschilde peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in de lengte in dunne plakjes.

6
  • 75 g veldsla

Meng het witlof, de bleekselderij, kipfilet, peer en veldsla. Schep de dressing erdoor en bestrooi met de pecannoten. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.