Maal­tijd­sa­la­de met kip en ro­que­fort

Gerookte kip gaat goed samen met avocado, bleekselderij en walnoten. Een dressing met roquefort erover... Heerlijk!

(274)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Gerookte kip gaat goed samen met avocado, bleekselderij en walnoten. Een dressing met roquefort erover... Heerlijk! 2 personen
3 274

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Hak de walnoten grof. Snijd de kip in kleine plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Roer een dressing van de olie, azijn en roquefort en breng op smaak met peper. Schep de sla om met de helft van de dressing. Leg hierop de avocado, bleekselderij, walnoten en kip en druppel de rest van de dressing erover.

bereidingstip:

'Het is de combinatie van blauwaderkaas, walnoten en bleekselderij die het 'm doet.'

combinatietip:

Lekker met grof gesneden ciabatta of volkoren brood

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 940 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 81 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.145 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsalade met kip en roquefort

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met kip en ro­que­fort

1
1
  • 3 stengels bleekselderij
  • 100 g walnoten
  • 200 g gerookte kipfilet

Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Hak de walnoten grof. Snijd de kip in kleine plakjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

2
2
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 75 g roquefort
  • 100 g eikenbladslamelange

Roer een dressing van de olie, azijn en roquefort en breng op smaak met peper. Schep de sla om met de helft van de dressing.

4
4

Leg hierop de avocado, bleekselderij, walnoten en de kip en druppel de rest van de dressing erover.

bereidingstip:

'Het is de combinatie van blauwaderkaas, walnoten en bleekselderij die het 'm doet.'

combinatietip:

Lekker met grof gesneden ciabatta of volkoren brood

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.