Porto­bel­lo met ru­co­l­apas­ta

Je kunt een portobello vullen met alles wat je lekker vindt, maar zo op z'n Italiaans is-ie op zijn best.

(235)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Je kunt een portobello vullen met alles wat je lekker vindt, maar zo op z'n Italiaans is-ie op zijn best. 2 personen
3 235

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de knoflook en snipper fijn. Veeg de portobello's schoon met keukenpapier. Snijd de steeltjes eraf en snijd in kleine stukjes. Knip boven een kommetje de peterselie fijn en meng met de helft van de Parmezaanse kaas. Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan.
  2. Roerbak de tijm, de paddestoelenblokjes en de helft van de knoflook ca. 3 min. Roer de crème fraîche, pijnboompitten en het peterselie/kaasmengsel erdoor. Vul de portobello's met het paddestoelenmengsel.
  3. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Leg de portobello's in een schaal. Meng in een kommetje 1/2 van de olijfolie met het citroensap en besprenkel de portobello's ermee. Bak de portobello's in het midden van oven in ca. 20 min. Kook intussen de spaghetti met het zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Scheur de rucola in stukjes. Schep de spaghetti, rucola, rest van knoflook en de rest van de olijfolie door elkaar en verdeel over de borden. Leg de portobello's erop.

combinatietip:

Serveer met tomatensalade

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Portobello met rucolapasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Porto­bel­lo met ru­co­l­apas­ta

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 portobello champignons

Pel de knoflook en snipper fijn. Veeg de portobello's schoon met keukenpapier. Snijd de steeltjes eraf en snijd in kleine stukjes.

2
2
  • 4 takjes peterselie
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie

Knip boven een kommetje de peterselie fijn en meng met Parmezaanse kaas. Verhit de olie in een koekenpan.

3
3
  • ½ tl tijm
  • ½ bekertje crème fraîche
  • 50 g pijnboompitten

Roerbak de tijm, de paddestoelenblokjes en de helft van de knoflook ca. 3 min. Roer de crème fraîche, pijnboompitten en het peterselie/kaasmengsel erdoor.

4
4

Vul de portobello's met het paddestoelenmengsel.

5
5

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • ½ el citroensap

Leg de portobello's in een schaal. Meng in een kommetje de olijfolie met het citroensap en besprenkel de portobello's ermee.

7
7
  • 150 g spaghetti
  • 1 snufje zout

Bak de portobello's in het midden van oven in ca. 20 min. Kook intussen de spaghetti met het zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 30 g rucola
  • 1 el olijfolie

Scheur de rucola in stukjes. Schep de spaghetti, rucola, rest van knoflook en de olijfolie door elkaar en verdeel over de borden. Leg de portobello's erop.

combinatietip:

Serveer met tomatensalade

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.