Si­naas­ap­pels uit de oven

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers 1 sinaasappel uit en halveer 4 sinaasappels. Snijd met een puntig mesje of grapefruitmesje het vruchtvlees los van de schil en snijd de partjes los. Leg de sinaasappels met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Verkruimel de bitterkoekjes (in keukenmachine) en verdeel het kruim over de sinaasappels. Verwarm in een steelpan de boter en honing al roerend tot een siroop. Schenk driekwart ervan over de sinaasappels en roer het sinaasappelsap door de rest van de siroop. Schenk dit mengsel op de bodem van de schaal. Zet de schaal in het midden van de oven en laat de sinaasappels in 25 minuten zacht en warm worden. Leg de sinaasappels op vier borden en schep op elk wat Griekse yoghurt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.