Aard­bei­en uit oven met roomyog­hurt

  • nagerecht
  • 4 stuks
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 stuks
3 70

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de aardbeien met de snijkant naar beneden in de ovenschaal. Besprenkel ze met de honing en verwarm ca. 15 min. in de oven.
  2. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Doe de mascarpone en yoghurt in een kom en doe de vanillesuiker erbij. Rasp de groene schil van de limoen, voeg de rasp toe en schep door elkaar.
  4. Verdeel de roomyoghurt over 4 borden. Schep de warme aardbeien erop en verdeel het achtergebleven vocht in de ovenschaal over de 4 borden. Verdeel de amandelen erover en besprenkel met de Crème de Cassis. Serveer direct.

Tip:

Eten er kinderen mee? Vervang de Crème de Cassis dan door 4 el bosvruchtensiroop.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.