Si­naas­ap­pels met des­sert­wijn

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan nagerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sinaasappels met scherp mesje dik schillen tot op vruchtvlees; sap opvangen. Partjes sinaasappel tussen vliesjes uitsnijden en partjes mengen met sinaasappelsap en rozijnen. In steelpan Mavrodaphne, wijn, honing, kaneelstok en kruidnagels aan de kook brengen en ca. 1 minuut zachtjes doorkoken. Wijnsiroop iets laten afkoelen en over sinaasappels gieten. Specerijen verwijderen. Ca. 2 uur in koelkast laten intrekken.
  2. Pistachenoten fijn hakken. Sinaasappels met siroop over vier coupes verdelen. Pistachenoten erover strooien.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.