Spa­ghet­ti-laag­jes­scho­tel met mas­car­po­ne

Voor als je niet kunt kiezen tussen lasagne en spaghetti.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 895 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Voor als je niet kunt kiezen tussen lasagne en spaghetti. 4 personen
3 89

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de aubergines schoon, snijd in dunne plakken en bestrooi met zout. Pel en snipper de ui. Verhit 3 el olie in een koekenpan. Bak de aubergineplakken in 3 gedeeltes ca. 3 min. en laat uitlekken.
  2. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Roer de mascarpone door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
  3. Roer de tomatensaus door de spaghetti en schep de helft in een ingevette ovenschaal. Leg de helft van de aubergines erop en dek af met een laag spaghetti. Verdeel het gehakt erover en leg de rest van de aubergines erop. Dek weer af met een laag spaghetti. Zet de schotel afgedekt in de oven en laat in 20 min. gaar worden. Verwijder de laatste 10 min. het deksel om de spaghetti te laten kleuren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 62 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 40-41

Spaghetti-laagjesschotel met mascarpone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti-laag­jes­scho­tel met mas­car­po­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

3
3
  • 2 aubergines
  • 1 ui

Maak de aubergines schoon, snijd in dunne plakken en bestrooi met zout. Pel en snipper de ui.

4
4
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de aubergineplakken in 3 gedeeltes ca. 3 min. en laat uitlekken.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 250 g rundergehakt

Verhit in een koekenpan de rest van de olie en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul.

6
6
  • 200 g mascarpone

Roer de mascarpone door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.

7
7
  • 450 g verse pastasaus tomaat-mascarpone

Roer de tomatensaus door de spaghetti en schep de helft in een ingevette ovenschaal. Leg de helft van de aubergines erop en dek af met een laag spaghetti.

8
8

Verdeel het gehakt erover en leg de rest van de aubergines erop. Dek weer af met een laag spaghetti.

9
9

Zet de schotel afgedekt in de oven en laat in 20 min. gaar worden. Verwijder de laatste 10 min. het deksel om de spaghetti te laten kleuren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.