Spa­ghet­ti met pan­cet­ta, ru­co­la & mas­car­po­ne

Een hap van deze pasta en je waant je in Italië. Frisse citroen en basilicum geven dit stevige gerecht 'n zomers tintje.

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een hap van deze pasta en je waant je in Italië. Frisse citroen en basilicum geven dit stevige gerecht 'n zomers tintje. 4 personen
3 81

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 5 min. krokant. Neem de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
  3. Snipper ondertussen de sjalotten. Rasp de gele schil van de citroen en halveer de vrucht. Snijd het basilicum in reepjes.
  4. Voeg de sjalotten toe aan het achtergebleven bakvet en fruit 4 min. Snijd ondertussen de rucola grof en breek de pancetta in stukjes.
  5. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng het citroenrasp, basilicum, de mascarpone, sjalot, rucola en pancetta door de pasta. Voeg als het te droog is wat van het kookvocht toe. Breng op smaak met het sap van ½ citroen, de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  6. Draai met een vork nestjes van de spaghetti en garneer met de tomaatjes. Serveer direct.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met pancetta, rucola & mascarpone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met pan­cet­ta, ru­co­la & mas­car­po­ne

1
1
  • 250 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 100 g pancetta

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 5 min. krokant.

3
3

Neem de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

4
4
  • 4 sjalotten
  • 1 citroen

Snipper ondertussen de sjalotten. Rasp de gele schil van de citroen en halveer de vrucht.

5
5
  • 15 g basilicum

Snijd het basilicum in reepjes.

6
6

Voeg de sjalotten toe aan het achtergebleven bakvet en fruit 4 min.

7
7
  • 125 g rucola

Snijd ondertussen de rucola grof en breek de pancetta in stukjes.

8
8

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op.

9
9
  • 250 g mascarpone

Meng het citroenrasp, basilicum, de mascarpone, sjalot, rucola en pancetta door de pasta. Voeg als het te droog is wat van het kookvocht toe.

10
10
  • 1 mespunt nootmuskaat

Breng op smaak met het sap van ½ citroen, de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

11
11
  • 130 g zongedroogde tomaten

Draai met een vork nestjes van de spaghetti en garneer met de tomaatjes. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.