Ro­mi­ge spa­ghet­ti met sper­zie­bo­nen

Met kappertjes, ui, gehakt en last but not least… lekker veel mascarpone.

(236)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met kappertjes, ui, gehakt en last but not least… lekker veel mascarpone. 4 personen
3 236

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Schep de bevroren sperziebonen erbij en bak 5 min. mee.
  2. Schep de mascarpone door het mengsel en laat op laag vuur smelten. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Giet de spaghetti af en schep door de saus. Verdeel de pasta over diepe borden.

bewaartip:

Een potje geopende kappertjes kun je een paar maanden in de koelkast bewaren, zorg ervoor dat ze steeds onder de vloeistof blijven, zodat ze niet uitdrogen.

dieettip:

Voor een slankere pasta kan de mascarpone vervangen worden door crème fraîche halfvet.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Romige spaghetti met sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge spa­ghet­ti met sper­zie­bo­nen

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

2
2
  • 2 uien

Snipper ondertussen de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui 3 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 300 g rundergehakt
  • 450 g sperziebonen

Voeg het gehakt toe en bak het rul. Schep de bevroren sperziebonen erbij en bak 5 min. mee.

5
5
  • 250 g mascarpone
  • 1 el kappertjes

Schep de mascarpone door het mengsel en laat op laag vuur smelten. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.

6
6

Giet de spaghetti af en schep door de saus.

7
7

Verdeel de pasta over diepe borden.

bewaartip:

Een potje geopende kappertjes kun je een paar maanden in de koelkast bewaren, zorg ervoor dat ze steeds onder de vloeistof blijven, zodat ze niet uitdrogen.

dieettip:

Voor een slankere pasta kan de mascarpone vervangen worden door crème fraîche halfvet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.