Spa­ghet­ti bo­log­ne­se met spi­na­zie

Een aangeklede spaghetti bolognese: met paprika, spinazie en pijnboompitten.

(154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een aangeklede spaghetti bolognese: met paprika, spinazie en pijnboompitten. 4 personen
3 154

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rooster ondertussen in een hapjespan zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes.
  3. Verhit de olie in dezelfde pan en fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de spinazie in delen toe aan het gehakt, laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg het water en de mix voor de spaghetti toe. Breng aan de kook. Kook de saus 2 min. en breng op smaak met peper.
  4. Giet de spaghetti af en verdeel over diepe borden. Schep de saus op de spaghetti en bestrooi met de pijnboompitten.

combinatietip:

Lekker met botersla (zak 100 g), yoghurtsladressing (fles 450 ml) en basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti bolognese met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti bo­log­ne­se met spi­na­zie

1
1
  • 300 g fijne spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 30 g pijnboompitten

Rooster ondertussen in een hapjespan zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 1 rode paprika
  • 1 ui

Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes.

4
4
  • 300 g rundergehakt
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in dezelfde pan en fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee.

5
5
  • 300 g spinazie

Voeg de spinazie in delen toe aan het gehakt, laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.

6
6
  • 500 ml kraanwater
  • 62 g mix voor spaghetti bolognese

Voeg het water en de mix voor de spaghetti toe. Breng aan de kook. Kook de saus 2 min. en breng op smaak met peper.

7
7

Giet de spaghetti af en verdeel over diepe borden. Schep de saus op de spaghetti en bestrooi met de pijnboompitten.

combinatietip:

Lekker met botersla (zak 100 g), yoghurtsladressing (fles 450 ml) en basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.