Bel­gi­sche fon­due met bier en ab­dijkaas

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud
  • fonduevorken

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven. Maizena oplossen in 4 el bier. Rest van bier in pan schenken en aan de kook brengen. Abdijkaas ontkorsten en in piepkleine blokjes snijden. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warm bier roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizenapapje en bosuitje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met mosterd en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

Tip:

Om te dippen: - blokjes zuurdesembrood (bijv. pain bûcheron) halve blaadjes witlof - stukjes wortel - gesmoorde stukjes prei - gekookte mosselen (niet-vegetarisch) - grote garnalen (niet-vegetarisch) - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.