Fon­due van drie ka­zen

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • caquelon
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp blauwaderkaas in keukenmachine. Ris takjes van tijm en rozemarijn uit zakje kruidenmix en hak fijn met rest van kruiden. Wijn en roomkaas in fonduepan al roerend op laag vuur tegen de kook aan verwarmen. Roer geraspte kaas beetje bij beetje met houten lepel door warme wijnmengsel, tot alle kaas gesmolten is. Roer in kopje maïzena met water tot glad papje. Al roerend kaasfondue met maïzenapapje binden. Roer kruiden en peper naar smaak door kaasfondue. Lekker met in blokjes gesneden vloerbruin of stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Fondue van drie kazen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fon­due van drie ka­zen

1
1
  • 300 g blauwaderkaas
  • ½ zakje verse Italiaanse kruidenmix
  • 4 dl witte wijn
  • 1 potje roomkaas knoflook

Rasp blauwaderkaas in keukenmachine. Ris takjes van tijm en rozemarijn uit zakje kruidenmix en hak fijn met rest van kruiden. Wijn en roomkaas in fonduepan al roerend op laag vuur tegen de kook aan verwarmen.

2
2
  • 1 zakje geraspte jong belegen kaas
  • 3 el maizena
  • 1 mespunt witte peper

Roer geraspte kaas beetje bij beetje met houten lepel door warme wijnmengsel, tot alle kaas gesmolten is. Roer in kopje maïzena met water tot glad papje. Al roerend kaasfondue met maïzenapapje binden. Roer kruiden en peper naar smaak door kaasfondue.

3
3

Lekker met in blokjes gesneden vloerbruin of stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.