Fon­due van ched­dar en gruy­è­re­kaas

Fondue van twee kazen, tomaat én bosui. Extra lekker dus!

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Fondue van twee kazen, tomaat én bosui. Extra lekker dus! 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • caquelon

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de witte wijn en laat hierin de geraspte kaas al roerend smelten (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten). Roer de maizena los met het citroensap en water. Roer dit door de kaasfondue en laat deze 2-3 min. doorkoken, tot hij is gebonden.
  2. Snijd de zongedroogde tomaat fijn, de bosui in dunne ringetjes en de bloemkool in kleine roosjes. Roer de gedroogde tomaat door de kaasfondue. Breng op smaak met (zout en) peper. Bestrooi de fondue met bosui en zet hem op tafel op een warmhoudplaatje. Doop de stukjes bloemkool, olijven, tomaten en de soepstengels in de fondue.

bereidingstip:

Kaasfondue bindt pas mooi nadat de maizena is toegevoegd. Schrik dus niet als de fondue niet meteen helemaal egaal is.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 1.755 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Fondue van cheddar en gruyèrekaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fon­due van ched­dar en gruy­è­re­kaas

1
1
  • 400 ml witte wijn
  • 200 g gruyère
  • 300 g cheddar

Verwarm de witte wijn en laat hierin de geraspte kaas al roerend smelten (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten).

2
2
  • 2 el maizena
  • 1 el citroensap
  • 2 el water

Roer de maizena los met het citroensap en water. Roer dit door de kaasfondue en laat deze 2-3 min. doorkoken, tot hij is gebonden.

3
3
  • 2 zongedroogde tomaten
  • 3 bosuitjes
  • 1 bloemkool

Snijd de zongedroogde tomaat fijn, de bosui in dunne ringetjes en de bloemkool in kleine roosjes. Roer de gedroogde tomaat door de kaasfondue.

4
4

Breng op smaak met (zout en) peper. Bestrooi de fondue met bosui en zet hem op tafel op een warmhoudplaatje.

5
5
  • 100 g knoflookolijven zonder pit
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 pak soepstengels

Doop de stukjes bloemkool, olijven, tomaten en de soepstengels in de fondue.

bereidingstip:

Kaasfondue bindt pas mooi nadat de maizena is toegevoegd. Schrik dus niet als de fondue niet meteen helemaal egaal is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.