Sa­la­de met ap­pel en ab­dijkaas

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kommetje olie, walnotenolie, azijn, mosterd, zout, peper en suiker tot dressing kloppen. Korst van kaas snijden en kaas in blokjes snijden. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in mooie, dunne partjes snijden. Blaadjes van witlof loshalen, wassen en droogdeppen met keukenpapier. Veldsla over vier borden verdelen en blaadjes witlof, partjes appel, blokjes kaas en walnoten erover verdelen. Dressing nog even doorkloppen en over salade schenken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Nederland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.