Fo­cac­ciasand­wich met ru­co­la en ab­dijkaas

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen. Focaccia in 4 repen snijden en deze overlangs halveren. Stukken brood met snijkanten naar boven onder hete grill in 2 min. goudbruin roosteren. Uit grill snijvlakken direct inwrijven met knoflook en royaal bestrijken met pesto. Driekwart van rucola over onderkanten van focaccia verdelen. Op elke stuk 2 plakken abdijkaas leggen. Hierover rest van rucola verdelen en bovenkanten van focaccia erop leggen. Sandwiches vaststeken met cocktailprikkers.

Tip:

Probeer deze zonnige sandwich ook eens met een andere smeuïge kaas als gorgonzola of port salut. De walnotenpesto kunt u vervangen door bieslookpesto.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.