Ka­bel­jauw in Par­ma­ham met Ita­li­aan­se sa­la­de

Surf 'n turf op de Italiaanse manier: zachte vis met een krokant jasje van ham.

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Surf 'n turf op de Italiaanse manier: zachte vis met een krokant jasje van ham. 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (doorsnede ca. 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de ui en maak de paprika schoon. Snipper de ui en paprika.
  2. Fruit de ui en paprika in de koekenpan in 2/3 van de olie. Verdeel de kabeljauw in vier stukken, bestrooi met peper. Vet de schaal in. Omwikkel de kabeljauw met parmaham en besprenkel met de rest van de olie. Bak in het midden van de oven in 12 min. gaar.
  3. Roer de pastasaus door de ui en paprika en verwarm zachtjes. Breng de saus op smaak met peper en zout. Doe de sla in een schaal. Schep om met de Italiaanse mix en dressing (uit saladebakken) en bestrooi met de kaas (uit bakken). Serveer de kabeljauw met de saus, fusilli en salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.330 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 34-35

Kabeljauw in Parmaham met Italiaanse salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw in Par­ma­ham met Ita­li­aan­se sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 300 g fusilli
  • 1 ui
  • 1 groene paprika

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de ui en maak de paprika schoon. Snipper de ui en paprika.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 480 g kabeljauwfilet

Fruit de ui en paprika in de koekenpan in de olie. Verdeel de kabeljauw in vier stukken, bestrooi met peper.

4
4
  • 8 plakken parmaham
  • 1 el olijfolie

Vet de schaal in. Omwikkel de kabeljauw met parmaham en besprenkel met olie. Bak in het midden van de oven in 12 min. gaar.

5
5
  • 225 g pastasaus tomaat en mascarpone
  • 500 g sla compleet Italiaans

Roer de pastasaus door de ui en paprika en verwarm zachtjes. Breng de saus op smaak met peper en zout. Doe de sla in een schaal.

6
6

Schep om met de Italiaanse mix en dressing (uit saladebakken) en bestrooi met de kaas (uit bakken). Serveer de kabeljauw met de saus, fusilli en salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.