Sa­la­de met munt­dres­sing

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de doperwten in weinig water met zout in 8 min. beetgaar. Spoel de doperwten af met koud water. Klop in een schaal van de olie en azijn een vinaigrette. Snijd de munt heel fijn of plet deze met een vijzel. Roer de fijngesneden munt erdoor en breng op smaak met peper en zout. Pluk de resterende munt van de takjes en scheur de blaadjes grof. Schep de sla om met de doperwten en muntdressing. Spreid de sla uit op een platte schaal met de rest van de munt. Schep met een theelepel een klein beetje ricotta op de salade.

serveertip:

Lekker bij lamsvlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade met muntdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met munt­dres­sing

1
1
  • 200 g verse doperwten

Kook de doperwten in weinig water met zout in 8 min. beetgaar. Spoel de doperwten af met koud water.

2
2
  • 6 el olijfolie
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 2 takjes verse munt

Klop in een schaal van de olie en azijn een vinaigrette. Snijd de munt heel fijn of plet deze met een vijzel.

3
3
  • 100 g veldslamelange
  • 4 takjes verse munt

Roer de fijngesneden munt erdoor en breng op smaak met peper en zout. Pluk de resterende munt van de takjes en scheur de blaadjes grof.

4
4

Schep de sla om met de doperwten en muntdressing. Spreid de sla uit op een platte schaal met de rest van de munt.

5
5
  • 125 g ricotta

Schep met een theelepel een klein beetje ricotta op de salade.

serveertip:

Lekker bij lamsvlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.